ingrediënten
700 gram witte asperges
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel bloem
klontje boter
zout
peper
bereiding
Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
Doe 1½ liter water in een pan. Voeg het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de asperges toe.
Draai het vuur laag en laat de asperges 20 minuten koken.
Pureer de asperges met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt, maar zeker niet te dik.
Breng op smaak met peper en zout.
Smelt het klontje boter in een pan en voeg daar de bloem aan toe. Meng goed. De bloem moet garen.
Voeg het bloemmengsel toe aan de soep. Meng goed en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. De soep zal zich binden.
Serveer goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een eetlepel Parmezaanse kaasvlokken toe.